Terroristen en genocideplegers: een vergelijking

In zijn New Year's Conferences laat Cegesoma.arch eminente wetenschappers aan het woord die een actuele maatschappelijke problematiek verbinden met de historische context van de 20ste eeuw. De eerste Nieuwjaarsconferentie zal plaatsvinden op vrijdag 19 februari 2016.

Duitsland in de internationale wetenschappelijke relaties na 1918

Hoe veranderde de Eerste Wereldoorlog de internationale wetenschappelijke netwerken?.Deze Historikerdialog zal plaatsnemen op woensdag 17 februari 2016 te Luik, met Peter Schöttler (CNRS/Freie Universität Berlin) en Christoph Brüll (FNRS/Université de Liège).

Workshop rond Transitional Justice: Call for Papers

Op 17 mei 2016 organiseert CegeSoma samen met het Centre for Global Affairs (Universiteit van Leiden) een workshop over het spanningsveld dat vaak ontstaat in Transitional Justice programma's: de spanning tussen internationale verwachtingen en lokale realiteiten. Deze spanning hangt vaak samen met verschillende opvattingen over het begrip 'verzoening'. We lanceren een Call for Papers op zoek naar concrete nationale cases die dit spanningsveld kunnen illustreren.

Staatssecretaris Elke Sleurs bezocht het CegeSoma

Op woensdag 27 januari 2016 vond in het CegeSoma een belangrijke persconferentie plaats. In aanwezigheid van algemeen rijksarchivaris Karel Velle en CegeSoma-directeur Rudi Van Doorslaer stelde Elke Sleurs, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, de integratie van het CegeSoma in het Algemeen Rijksarchief voor.