CEGESOMA maakt expo in het Koninklijk paleis

Op 22 juli zet het Koninklijk paleis in Brussel de deuren open. Toeristen en passanten kunnen er deze zomer de tentoonstelling ‘Albert en Elisabeth. Een film van een koninklijk leven’ bezoeken, uitgewerkt door het CEGESOMA.

Cursus familiegeschiedenis i.s.m. Davidsfonds Academie

Dit najaar neemt het CEGESOMA een nieuw initiatief. In samenwerking met Davidsfonds Academie organiseren we een vierdelige (Nederlandstalige) cursus over het schrijven van je eigen familiegeschiedenis. Schrijf snel in!

Gecensureerde oorlogspers nu ook online raadpleegbaar

Sinds kort is een verplaatsing naar een leeszaal niet meer nodig om gecensureerde dagbladen uit de Eerste Wereldoorlog te lezen. Deze kranten zijn voortaan raadpleegbaar op de website The Belgian War Press.

Eerstvolgende Historikerdialog op 16 september in Brugge

Belgische en Duitse geschiedenishandboeken staan centraal op 16 september, tijdens de eerstvolgende Historikerdialog. Kerstin Schwedes en Kaat Wils zullen in het Brugse Europacollege dialogeren over de voorstelling van de Eerste Wereldoorlog in handboeken.

Archief in de kijker: overtuigingsstukken Emiel De Winter

Emiel De Winter was secretaris-generaal van Landbouw en Voedselvoorziening tijdens WO II. De diensten die onder zijn bevoegdheid stonden hebben ontzettend veel archief geproduceerd. Ze geven een interessante inkijk in de Belgisch levensmiddelenmarkt in oorlogstijd.