UITNODIGING

U bent welkom bij het CegeSoma op 23 april 2019 van 12.30 tot 14 u. in het kader van onze ‘Bijeenkomsten Publieksgeschiedenis’ voor een debatconferentie (in het Nederlands) over het gebruik van geweld in tijden van oorlog met Frank Seberechts, Bruno De Wever en Bart Willems.

DUBBEL-EVENT

Wil u eindelijk weten wat Crowdsourcing eigenlijk betekent en wil u deelnemen aan een editathon over foto’s van Brussel tijdens de Tweede Wereldoorlog ? Doe mee met het team van CegeSoma in het CIVA op 25 avril 2019 (13 u. : conferentie, om 17.30 u. : de editathon).

PUBLICATIE

Er verscheen een nieuw nummer van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis (2018/4). U vindt er gevarieerde bijdragen over onder meer de nieuwe diplomatieke geschiedenis, armoede, de Belgische landbouwkolonisatie, ...

VALORISERING VAN ARCHIEVEN

De start van een digitaliseringsoperatie in het kader van een onderzoeksproject over de burgerlijke epuratie na de Tweede Wereldoorlog in het gerechtelijk arrondissement van Brussel dankzij een financiering van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO).

HERDENKINGEN EN GESCHIEDENIS

Hoe vinden we een goed evenwicht tussen herinneringsplicht en geschiedschrijving ?