FILMVOORSTELLING

Neem deel aan de (Franstalige) filmvoorstelling 'L'histoire d'espoir de la résistante armée Sarah Goldberg' en het daarna volgende debat met de regisseuse, Patricia Niedzwiecki op 16 mei 2019 van 17.30 u. tot 19 u. in de Cinematek (Bijeenkomst Publieksgeschiedenis van het CegeSoma).

DUBBELE UITNODIGING

Op 20 mei 2019 is er een privé-bezoek aan de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Oorlog-Bezetting-Bevrijding’ in het Koninklijk Legermuseum/War Heritage Institute en op 19 juni 2019 een conferentie met debat over de inzet en actuele uitdagingen van een oorlogsmuseum met Wannes Devos en Kevin Gony (Bijeenkomst Publieksgeschiedenis CegeSoma).

UITNODIGING

Neem deel aan de (Nederlandstalige) studiedag ‘Van Bevrijding naar Overwinning: een nieuwe kijk op heemkunde’ op maandag 17 juni 2019 in het Rijksarchief Gent, bestemd voor de lokale historische kringen.

JAARVERSLAG

Het CegeSoma presenteert zijn jaarverslag 2018 : lees en ontdek wat in 2018 werd gerealiseerd.

BTNG

Profiteer van de prijsreductie van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis om uw collectie te vervolledigen of te beginnen.

CALL FOR PAPERS

Wenst u deel te nemen aan een workshop in 2020 over diverse vormen van spektakel geproduceerd in bezet België tijdens Twee Wereldoorlogen (film, theater, music-hall, circus, dansavonden of cabaret….) ? Aarzel niet ons een voorstel van presentatie te sturen.

PROJECT UGESCO

(Her-)ontdek het nieuwe crowdsourcing-platform UGESCROWD, ontwikkeld in het kader van het project UGESCO.