JAARVERSLAG

Via het overzicht van de activiteiten van het CegeSoma in 2019 ontdekt u wat er allemaal is gebeurd en wat we realiseerden in dit feestjaar met drie verjaardagen.

BTNG

Twee nieuwe nummers van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis staan in de steigers.

PUBLICATIES TE KOOP IN HET CEGESOMA

Via de pagina ‘publicaties’ van onze website vindt u de boeken en de reeks ‘oorlogskranten’ om uw bibliotheek te vervolledigen.

GESCHIEDSCHRIJVING

Ontdek het laatste deel van het tweeluik over de geschiedschrijving van het verzet in België : vanaf de jaren 1970 volgt een nieuwe reeks studies en een nieuwe golf van onderzoek.

BELGIUM WWII

Ontdek een tijdslijn en nieuwe bijdragen over het verzet, militaire geschiedenis, de moeilijke toegankelijkheid van geclassificeerde documenten en volg de Facebook-pagina van het CegeSoma voor items over gebeurtenissen die actueel waren tijdens de lente van 1945.

PUBLICATIE

‘Nulpunt 1945. De Lage Landen een mensenleven later’ : 15 specialisten denken na over de gevolgen en de impact van de Tweede Wereldoorlog op onze hedendaagse samenleving.

COVID-19 PANDEMIE

Een verlenging van de maatregelen van het Rijksarchief/CegeSoma ter bestrijding van het Coronavirus met een herinnering aan de mogelijkheden voor online onderzoek en waar u terecht kan voor dringende vragen.