5 november: namiddag over militaire geschiedenis in België

Militaire geschiedenis is de meest populaire vorm van geschiedschrijving bij het grote publiek, maar tegelijkertijd een verwaarloosd onderzoeksveld in de academische wereld. Op 5 november willen we nieuw onderzoek naar militaire geschiedenis stimuleren.

11 november in het BELvue museum

Naar aanleiding van Wapenstilstand organiseert BELvue een gelegenheidsprogramma, met geleide bezoeken langs de tentoonstelling over Albert en Elisabeth en een lezing van Chantal Kesteloot.

12 november: Lawrence Van Haecke over de voorbereiding van de repressie

Het was niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn: de collaboratie deed onlangs weer stof opwaaien. Historicus Lawrence Van Haecke duidt op 12 november de voorgeschiedenis van de repressiewetgeving.

Twee Historikerdialogen in november

In november vinden maar liefst twee Historikerdialogen plaats. Voedingsellende en het wezen van bezettingsregimes staan centraal in Brussel en Namen.

Europeana Collection Days in de KBR

Tijdens de Europeana Collection Days digitaliseren experts van de Koninklijke Bibliotheek jouw objecten, brieven, foto's en andere documenten uit de Eerste Wereldoorlog en voegen ze toe aan het grote online archief Europeana 14-18. Kom langs op 5 en 6 december!

Toegankelijkheid van onze collecties aanzienlijk verbeterd

In de zomer van 2014 voerden we enkele wijzigingen door in onze website. We deden dat vooral om de toegang tot onze documentatie te vergemakkelijken.