Lezing Jolande Withuis over de oorlogsjaren van kroonprinses Juliana

Op woensdag 10 december neemt sociologe Jolande Withuis (NIOD) ons mee naar de oorlogsjaren van de Nederlandse kroonprinses Juliana. Prof. Gustaaf Janssens, voormalig archivaris van het Koninklijk Paleis, geeft commentaar.

Historikerdialog 2015: een rijk gevuld programma

In 2015 staan er maar liefst acht Historikerdialogen op het programma. Een groter aantal sessies laat niet alleen toe om diversere thema’s te behandelen, maar ook om een beroep te doen op een groter aantal experten.

De financiële toekomst van het CEGESOMA

Bent u ook bezorgd over de toekomst van het CEGESOMA? U kunt uw bezorgdheid uiten door de petitie te ondertekenen die werd opgestart door prof. Bruno De Wever (UGent) en prof. Laurence Van Ypersele (UCL). Wij willen alvast iedereen danken die onze petitie ondertekend heeft en ons op de koop toe bemoedigende boodschappen heeft bezorgd!

Activiteitenkalender

Indien u de activiteiten van de leden van het CegeSoma wil kennen, bekijk dan de rubriek "agenda".

Zeer belangrijk Duits archief wordt waarschijnlijk raadpleegbaar !

De Universiteit Antwerpen en het CegeSoma hebben een princiepsakkoord afgesloten over het scannen en het raadpleegbaar maken via internet van een belangrijk deel van de Duitse archieven m.b.t. het bestuur van België (en Noord-Frankrijk) door nazi-Duitsland.