De Oorlogskranten - Promoties & Nieuwe serie over de Koude Oorlog

De Oorlogskranten is een unieke verzameling van 130 nummers. In elke editie vindt u, naast diverse artikels van historici, de reproductie van een krant die tijdens een van de Wereldoorlogen of gedurende het Interbellum is verschenen. Vanaf januari 2017 verschijnt er bovendien een nieuwe Franstalige serie over de Koude Oorlog. Voor een kleine prijs kunt u nu de volledige series of enkele nummers over de Eerste Wereldoorlog of het Interbellum bij het CegeSoma bestellen.

Promoties - Kerstlectuur

Op zoek naar kerstlectuur? Eindejaarspromoties bij CegeSoma! Tot 31 december 2016: -10% op onze 3 nieuwe publicaties : ‘La Wallonie dans la Grande Guerre 1914-1918’ – ‘Bruxelles, Ville occupée 1914-1918’ – ‘Oorlog in korte broek’
Bestellingen en info : 00 32 2 556 92 11 – lut.vandaele@cegesoma.be

STUDIEDAG - Inside the User’s Mind

Op 22 februari 2017 organiseert CegeSoma samen met de partners van het MADDLAIN-project een studiedag over de digitale praktijken en noden van gebruikers in archieven en bibliotheken. Of u nu professioneel of vrijetijdsonderzoeker bent, verantwoordelijke voor de digitalisering in een erfgoedinstelling, archivaris of conservator van collecties, mis deze op een breed publiek gerichte studiedag zeker niet!

PUBLICATIE & CONGRES – De rol van de burgemeesters tijdens de Tweede Wereldoorlog

In zijn nieuwe boek "Mayoral Collaboration under Nazi Occupation in Belgium, the Netherlands and France, 1938-46", vergelijkt onze collega Nico Wouters de rol die de burgemeesters in België, Nederland en Frankrijk speelden onder de Nazi bezetting. Het onderzoek zal officieel worden gepresenteerd in juni 2017 in Canterbury. Dit gebeurt tijdens het internationaal congres gewijd aan de bezettingen tijdens de twee wereldoorlogen.

Conference-debate – Villes en guerre 1914-1918. Wallonia and Brussels

Op vrijdag 20 januari 2017, nodigt Anne Roekens (UNamur) in onze conferentiezaal de vier auteurs uit van « Bruxelles, ville occupée 1914-1918 » en « La Wallonie dans la Grande Guerre ». Zij zullen hun respectievelijke boeken voorstellen en dieper ingaan op het schrijven van een dergelijke « visuele geschiedenis ».