UITNODIGING

Op 6 en 7 juni 2019 is het Rijksarchief te Leuven de gastheer van het jaarlijkse internationale archiefsymposium in een co-organisatie van het ARA en het Landschaftsverband Rheinland met als thema ‘Archieven en Wetenschappelijk Onderzoek’ (Archive und wissenschaftliche Forschung).

WORKSHOP

Bent u onderzoeker, student of gewoon geïnteresseerd in het thema van de roof van kunst en erfgoed door de Nazi’s in Europa tijdens WOII ? U bent welkom op de workshop georganiseerd door het CegeSoma en Amsab-ISH te Brussel op 14 juni 2019.

EHRI

U wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het onderzoek naar de Holocaust en de impact ervan op de samenleving ? Op 3 juli 2019 vindt te Amsterdam het slotcongres plaats van de tweede fase van EHRI (European Holocaust Research Infrastructure).

PUBLICATIE

'Oorlog. Bezetting. Bevrijding. België 1940-1945.’ Ontdek het rijk geïllustreerde publieksboek dat de nieuwe permanente tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het War Heritage Institute verder uitdiept.

PROJECT UGESCO

De handleiding van het ‘Ugescrowd’-platform is beschikbaar. Help ons op een ludieke manier de beschrijvingen van de fotocollectie van het CegeSoma te verbeteren.

AGENDA

Bekijk de verschillende activiteiten van het CegeSoma in juni 2019.