VACATURES

Er zijn vijf nieuwe vacatures uitgeschreven, waarvan twee voor onderzoeksprojecten die CegeSoma zeer binnenkort aanvat.

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

Uw mening is belangrijk voor ons ! Twee maanden na de start van de nieuwe website van het CegeSoma vragen we u hoe we die nog kunnen verbeteren ...

UITNODIGING

Welkom bij het CegeSoma op 23 maart 2020 van 12u30 tot 14u00 voor een conferentie-debat met Florence Rasmont en Ornella Rovetta (in het Frans) in het kader van onze bijeenkomsten publieksgeschiedenis: ' Herdenking van de volkerenmoord op de Tutsi van 1994 : terugblik op het ontstaan van de publieke herinnering in Rwanda'.

PROJECT

Er is een nieuw onderzoeksproject van start gegaan bij het CegeSoma: ‘People @ War. A social history of the Second World War and its Remembrance in Belgium’. Het is de bedoeling te bestuderen hoe 'gewone mensen' de Tweede Wereldoorlog en zijn gevolgen hebben ervaren.

ARCHIEVEN

Ontdek of herontdek de archieven van Radio Bruxelles - Zender Brussel 1940-1945. Deze kunnen digitaal geraadpleegd worden in de leeszaal van het CegeSoma. Ze omvatten zowel opnames van de radio-uitzendingen door de bezetter vanuit het Nationaal Instituut voor de Radio-Omroep (NIR) tijdens de Tweede Wereldoorlog, als transcripties en andere stukken ter voorbereiding van de uitzendingen.

EHRI

Een terugblik op de officiële start van de ‘preparatory phase funding’ van EHRI (European Holocaust Research Infrastructure), die van 11 tot 13 februari plaatsvond in München.