Ons Berichtenblad 2014 is verschenen

Het Berichtenblad doet verslag van onze activiteiten tussen september 2013 en oktober 2014. Het bevat ook de agenda van onze activiteiten in 2015.

Colloquium The Great War from Below: nieuwe bronnen voor sociale geschiedenis

Op 3 maart 2015 vindt in het Algemeen Rijksarchief in Brussel een colloquium plaats over nieuwe bronnen voor een sociale geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in België.

Staat, cinema en propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op 11 februari vertelt Bénédicte Rochet over het hobbelige propagandaparcours van de Belgische regering tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Flamenpolitiek en oorlogsmisdaden centraal in volgende Historikerdialogen

Op 26 februari debatteren Lode Wils en Gerhard Hirschfeld aan de UGent over de Vlaamse Beweging en de Flamenpolitik. Op 12 maart vindt aan de ULB een andere Historikerdialog plaats, over de naoorlogse processen van Leipzig.

De wereld van de concentratiekampen in onze collecties

Onze collecties zijn erg rijk aan materiaal over de Duitse concentratie- en vernietigingskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ontdek ze hier.

Engelstalig nummer BTNG geeft Belgische geschiedenis meer zichtbaarheid

Het vierde nummer van het BTNG voor 2014 wordt volledig in het Engels gepubliceerd. Zo willen we de Belgische geschiedenis van negentiende en twintigste eeuw meer internationale zichtbaarheid geven.

Teken de petitie om het CegeSoma te redden!

We hopen op 5000 handtekening alvorens we de petitie overhandigen aan mevr. Elke Sleurs, tijdens haar bezoek aan het CegeSoma in februari. Aarzel niet om ze te verspreiden!